fredag 29 april 2011

Ny modell på haklapp

För ett tag sedan ville jag sy något annat. Något jag inte brukar sy. Jag valde att sy en ny modell på haklapp! Kanske inte det mest spännande man kan sy men det var roligt! Tyget är från USA och jag köpte 2 yards av det. Det är så fint! Baksidan och insidan av fickan är av PVC-fri plastad frotté, den är mjuk och följsam och inte alls sådär stel som plastad frotté kan vara. Dessutom giftfri vilket är ett klart plus! Den har jag köpt på Tygcentrum i Uppsala, men finns säkerligen på fler ställen. Gör den inte det så kan jag langa, den är klart värd den kostnaden! Knäppning med KAM-knapp i nacken.

Tyvärr glömde jag att förtvätta tyget så jag skulle gissa att denna inte håller formen efter tvätt. Jag har inte ens använt den, tycker den är för fin att titta på. Kanske borde använda den medan det fortfarande används haklapp här hemma....

tisdag 26 april 2011

Nytt från Ikasyr

Snart kommer nya tyger från Ikasyr! Ett sött och somrigt nyckelpigetyg i tre olika färger. Bomullsjersey i 95 % bomull och 5 % elastan. Finns att förboka i butiken och väntas in i mitten av maj!


Nya blå bunnies samt påfyllning av de svarta kommer i slutet av nästa vecka! Påsk och min husflytt har ställt lite leveranser på ända men kaninerna finns nu hos ikasyr och ska skickas så fort det går! Då kommer även GUL IRIS VISA in i lager igen. I begränsad upplaga och sedan är det helt slut!

måndag 25 april 2011

Nyekiperad familj!

Mötte en fd kollega till maken på stan en dag som beklagade sig lite över att pojkkläder är så tuffa och flickkläder så volangiga. Ja visst är det så höll jag med, men du man ju alltid beställa från mig så får du som du vill ha det?! Några dagar senare kom ett mail med denna beställning! Superroligt!

Två tröjor till sonen, två klänningar till dottern och två tröjor till mamma. Bara pappan i familjen blev utan, stackarn! Kläderna är levererade sedan säkert en månad tillbaka men jag har inte haft tid att redigera bilder och blogga tidigare. Men nu så ska ni få se lite fina kläder!

Inga konstigheter i mönster, t-shirt med extra stor halsringning (efter önskemål) i strl 116. Singoalla i mitt vanliga mönster men i tunikalängd i strl 98-104 och vuxentshirt i "min" storlek! Praktiskt när beställaren har samma mått som en själv!


Är det inte helt underbart, kanintyget från ikasyr! Just nu är det slut i shoppen men inkommer snart igen, samtidigt som den blå varianten av samma tyg! Förbeställ gärna ditt tyg redan nu!

fredag 22 april 2011

KUL

med alla positiva reaktioner på att jag tar in tyg från Myllymuksut! Jag kan i pincip ta in allt som finns i deras shop, så blir det samma pris som på deras sida, men med svensk frakt! Så kom gärna med förslag så ska jag ta hem! Bambutyger kommer jag att ta hem snart, håll utkik!

torsdag 21 april 2011

Minkyblöja

Den här blöjan sydde jag för ett tag sedan. en helt vanlig pocketblöja med det lite ovanliga tyget laminerad minky som yttertyg. Minky har så sakteliga börjat sprida sig har jag sett men laminerad minky har jag inte fått tag i förut. Nu hade jag turen att få köpa lite från en coop-tjej som hade lite extra! Så det här tyget samt ett paislymönstrat / abstrakt blommigt fick komma hem till mig. Sytiden har nu bara räckt till en endaste blöja i tyget men den är hur go som helst. 

Insidan är fleece från en IKEA-filt. Färgen passade bra till tyget och jag vet att flera andra använt den filten till blöjor men jag tycker att den har noppat sig otroligt efter några tvättar så jag kommer inte att använda den igen. Den känns inte alls mjuk och go längre. Mjukt och gott känns dock minkyn och gissa om R är söt när han tultar omkring i denna! Inne i blöjan har jag ett lager bambutyg, den gröna varianten av Iris visa. Den blir man glatt överraskad av när man ska stoppa in inlägg i blöjan efter tvätt! Roligt med detaljer!

Nu har vi flyttat! Igår. Här är kaos men det går i alla fall framåt. Några lådor är uppackade och alla sover i sina egna sängar. Jag fastnade mellan en tjock-TV och en metallstång på återvinningscentralen dagen innan flytt och tror att jag kan ha spräckt ett revben. Ont gör det vare sig det är spräckt eller inte så jag är inte till så mycket nytta men gör det jag kan och försöker att inte skratta för mycket. Tur att vi hade anlitat flyttfirma! 

Just nu njuter jag av att solen skiner, vi har några lediga dagar framför oss och barnen bara älskar att gå ut i trädgården och leka i sandlådan och I vill bara -leka med de andra barnen, mina nya kompisar! Hoppas att det goda humöret håller i sig och att hon snart får alla dessa nya kompisar också. Imorgon får vi nog besöka nya lekparken!



söndag 17 april 2011

Myllymuksut

Finska Myllymuksut tillverkar sina tyger i Finland. De håller hög kvalitet och även om de inte är ekologiskt odlade så är de i alla fall närproducerade under bra förhållanden. Jag har blivit återförsäljare åt Myllymuksut och kommer att ta in lite av deras tyger för att se om intresse finns. De har många bambutyger också så kanske kommer även dessa att finnas här så småningom. Har ni intresse av något speciellt tyg så kontakta mig gärna. Visst, man kan handla direkt från Myllymuktsut men frakten från Finland är grymt dyr så jag hoppas att ni tycker att det blir roligt att kunna få tag på dessa tyger till helt vanlig fraktkostnad.

Till att börja med kommer

"Fru nyckelpiga" med vit bakgrund på velour. 80% bomull, 20% polyester. 150 cm bredd, 250 g/kvm. 215 kr/meter.

"Fru nyckelpiga" med lime bakgrund på stretchfrotté. 80% bomull, 20% polyester. 160 cm bredd, 160 g/kvm. 215 kr/meter.

"Ugglor" på jersey, 95% bomull, 5% lycra. 150 cm bredd, 220 g/kvm. 175 kr/meter.

"Marianne" PUL (till blöjor eller bindor) 100% polyester. 150 cm bredd, 190 g/kvm. Kommer att säljas som blöjklipp liten (50 bred x 45 lång) 35 kr och blöjklipp stor (50 bred x 55 lång) 40 kr.Vid köp av flera blöjklipp levereras de som en bit!

Tygerna kommer att komma in veckan efter påsk! Dessa kommer att läggas ut till försäljning/bokning först efter påsk, så ska du iväg på resa och vill ha något så behöver du inte oroa dig. Jag tar inte bokningar via mail utan alla bokningar och beställningar sköts via butiken.

Sommarklänningar!

När solen börjar titta fram och det blir varmare ute är det roligt att sy klänningar! Dessa är sydda bara för att jag ville. De är inte tänkta till någon speciell utan de finns nu på Uppsala Handkraft och hoppas att de får ett nytt hem snart.

Jag syr mest singoallor i mjuka tyger men valde att sy i några vävda second handtyger denna gång. Den rosa i strl 3 år och den gröna i strl 2 år. Förra året sydde jag en med knytband genom hela halsringning och med knyt men det trasslar så i tvätten. Dessa fick resår i halsen istället och sprundet stångs med en knapp. Sprundet är mest en dekoration, det behövs inte för att få den över huvudet. Jag gillar knapparna och det är roligt att få använda några av alla knappar jag har hemma, även om jag inte är så vågad i valet av dessa. Handsydda knappträns med silkestråd!

Är du intresserad av en av klänningarna? Maila mig så kan jag se om de finns kvar i butiken! 290 kr/styck.

lördag 16 april 2011

I sandlådan

fick jag den här bilden på R. Här ser ni jackan från förra inlägget på sonen, samt en obloggad mössa som I valde tyg till för några veckor sedan. Tyget är ett av de första jag köpte, från The Fabric Fairy och det är så fint. Tunn interlock är det, vet inte om det finns kvar det är några år sedan jag köpte det. Nu har jag bara små bitar kvar av det. Ska nog bli någon mössa till för jag tycker verkligen att det gör sig som mössa!

fredag 15 april 2011

Vårjacka till lillebror!

Förra helgen hade UppSytt symaraton. Eftersom jag flyttar nästa vecka kände jag att jag inte kunde vara med hela helgen, men på lördagskvällen kom jag i alla fall iväg och fick sy med mina vänner några timmar. Jag hann inte så mycket sömnad som jag trodde men trevligt var det! 

Det jag pysslade med hela kvällen var den här jackan till R. Tyget köpte jag redan i höstas med tanke att det skulle bli en jacka och så blev det! Underbart fin om jag får säga det själv. Passar perfekt på R dessutom.

Mönstret är från Gynthers numera legendariska bok. Men omritat såklart, kan ju inte låta ett mönster vara. Men axelpartierna och dekorationerna är rakt från boken. Kragen har jag ritat själv eftersom alla lackor i boken har luva. Själv gillar jag inte luvor på barnkläder, tycker bara att de är i vägen och dessutom kan de vara farliga om barnen fastnar. Nej, en krage som skyddar nacken mot vind fick det bli. Muddar i ärmarna gillar jag också men tycker det är snyggare när de sitter en bit in under kanten.

Jackan är fodrad med ekologisk bambufleece. Jag har vänt den ruggade sidan in så det inte lämnar noppor på kläderna. Varm och go är den och inte ett uns syntet. Det var kul att använda den i något annat än blöjor också. Yttertyget är från etsy, japanskt tyg direkt från Tokyo. Och appropå japanska tyger, ni har väl sett att karinottilia ska börja sälja Kokkas fina tyger!? Underbart, jag har bokat lite blommigt! Dragkedjan är från Bibbis textil. Finns det något annat ställe för sybehör längre? Bandet till hängtampen är nog också från etsy,eller från en coop. Minns inte, men fint är det. Det är roligt med små detaljer.

Jag är sådär barnsligt nöjd med den här jackan, och jag har en till på G till I. Samma mönster men i grönt med blåa detaljer. Om jag bara hinner sy den. Efter flytten kanske. På onsdag går lasset, det är snart dags att packa mer maskinerna. Tygerna är redan packade. Det blev många lådor...





torsdag 7 april 2011

Folklore fish är här!

Nu i eftermiddag hämtade jag ut folklore fish på posten. Med hjälp av två små barn packade jag upp tygerna här hemma och I utbrast - tyyyyg! vill ha! Kan inte annat än hålla med. Helt underbart fint!

Nu ska här klippas och packas paket så att alla ni som beställt ska få ert tyg så fort som möjligt!